Klimaatalarm Live

JOUW STEM LATEN HOREN – DAT KAN OOK ONLINE!

Wil jij meedoen met het Klimaatalarm? Maar kun je of ga je liever niet de straat op? Dan kun je ook online meedoen! Kijk mee met Klimaatalarm Live en volg online het Klimaatalarm in meer dan 40 steden. Sla ook om 15:00 het Klimaatalarm – 1 minuut lang – samen met deelnemers door heel Nederland. Vanuit jouw woonkamer, balkon of tuin. Makkelijk en veilig, waar je ook bent! Doet jouw straat ook al mee?

Klimaatalarm Live laat de verschillende steden zien die meedoen aan het Klimaatalarm, maar ook creatieve bijdragen van mensen thuis en inspirerende sprekers. Klimaatalarm Live duurt van 14:00 tot 15:30 uur. In die tijd zorgt Klimaatalarm Live ervoor dat iedereen die vanuit huis meedoet er ook bij hoort. Jij dus ook! Jij hoort ook bij alle andere mensen die door heel Nederland het klimaat op 1 willen zetten.

Klimaatalarm Live wordt op zondag 14 maart van 14:00 tot 15:30 gestreamd op YouTube, Facebook en HIER op de website.

Via deze link kom je in de stream voor doven en slechthorenden.

 
 
High_RES_01_Klimaatalarm_2021_rechten_vrij_te_gebruiken_ovv_Foto_Anjo_de_Haan_-_Klimaatcrisis_Coalitie_(1)

foto: Anjo de Haan – Klimaatcrisis Coalitie

stickers-12

Earthly Expressions’ by Selj, derived from ‘Twemoji’ by Iconfactory and Twitter (CC-BY 4.0)

 Meekijken & mee doen!

Tijdens Klimaatalarm Live kun je zien hoeveel mensen er bij jou in de buurt het Klimaatalarm slaan en waarom zij zich in hun eigen regio inzetten voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Ondertussen vertelt Klimaatalarm Live je interessante weetjes, zijn er interviews met inspirerende mensen en schakelen we met het laatste nieuws over naar de lokale Klimaatalarmen door Nederland.

1 minuut

Heel Nederland doet mee. Jij ook? Vraag je buren zich ook aan te sluiten, zodat de hele straat mee doet. Wel zo gezellig! Om 14:00 uur begint Klimaatalarm Live en om 15:00 uur slaan we door heel Nederland 1 minuut lang het Klimaatalarm! De overheid moet weten: heel Nederland wil een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. De klimaatcrisis wacht niet. Online vanuit huis of offline in jouw stad, laat je horen!

VIJF MANIEREN OM VANUIT HUIS KLIMAATALARM TE SLAAN

Je wil graag met ons Klimaatalarm slaan, maar doet dat deze keer liever niet op straat. Hier vind je vijf manieren om mee te doen vanuit huis. Sla Klimaatalarm zoals jij het wilt. Vanuit de inhoud, of heel creatief. Alleen thuis, of online met familie en vrienden. Ook al zijn er beperkingen, er kan heel veel!  

Wat je ook doet, deel jouw Klimaatalarm op sociale media onder de hashtag #Klimaatalarm. Via Facebook, Instagram, TikTok, Twitter, Whatsapp, enzovoorts. En deel hem vast met ons via: meedoen@klimaatmars2021.nl. Want we maken in de live-uitzending zichtbaar wat er door het hele land gebeurt. Wie weet komt jouw Klimaatalarm in de uitzending!

pexels-anna-shvets-3727464

1. Deel een #Klimaatalarm-bericht:

Met elkaar maken we het Klimaatalarm overal online zichtbaar. Hoe meer berichten, hoe meer we opvallen!

Op 14 maart zetten we het Klimaatalarm om 15.00 in met een krachtige, korte video. Deel hem overal en met iedereen om je heen! Samen verspreiden we de video overal!

Hoe houdt de klimaatcrisis jou bezig? Deel een of meer ‘Klimaatalarm-berichten’ die jou hebben geraakt. Bijvoorbeeld nieuwsberichten over de klimaatcrisis, maar denk ook aan inspirerende initiatieven en burgers die zich inzetten voor het klimaat. Gebruik de hashtag: #Klimaatalarm.

  •  

2. Maak een #Klimaatalarm-foto:

We zijn deze keer niet op een plek bij elkaar, maar met #Klimaatalarm-foto’s laten we zien wie er allemaal meedoen.

Maak een protestbord met de hashtag #Klimaatalarm en de naam van je woonplaats. Deel online een mooie foto van jezelf met je bord!

Zoek je iets om met je kinderen te doen? Maak een mooie tekening, kleurplaat of ga lekker knutselen. Deel je creaties als #Klimaatalarm-foto! 

Wil je dat je buurt jouw Klimaatalarm ook meekrijgt? Maak een spandoek van een oud laken of lap stof en hang ‘m uit het raam.  

3. Maak een #Klimaatalarm-filmpje:

Zoek thuis naar fluiten, toeters, bellen, ratels, kookwekkers, of fietsbellen. Wat je maar wil! Hou wel een beetje rekening met je buren, of nodig ze uit om mee te doen! 

We horen graag hoe jouw Klimaatalarm klinkt! Maak en deel een filmpje, gewoon met je telefoon is prima!

Leuk voor met kinderen: maak je eigen toeter van een vel papier, karton of ander materiaal. Versier ze en blaas mee met het #Klimaatalarm! 

Ga je liever naar een bijzondere plek in je stad, dorp of in de natuur? Maak een filmpje op jouw eigen actielocatie! Houd wel voldoende afstand van anderen.

4. Sla online #Klimaatalarm als groep:

Met wat voorbereiding kun je ook als groep meedoen. Plan een online afspraak of ga creatief aan het werk.

Doe om 15.00 mee met al je vrienden of familie via een videoconferentie. Bijvoorbeeld via  Zoom, Teams, Skype of Clubhouse. Deel een opname of screenshot onder de hashtag #Klimaatalarm. 

Zet vooraf een online sketch of muzikale performance in elkaar met je toneelgroep, koor, band, klas, sportteam, collega’s, of andere club. 

5. Maak een Uniek Klimaatalarm voor de live-uitzending:

We laten op 14 maart zien hoe het Klimaatalarm door het hele land klinkt en dat mensen vanuit allerlei achtergronden meedoen.

Laat jouw eigen unieke Klimaatalarm geluid horen! Bijvoorbeeld met een DJ-set, een kerkklok, saxofoon-solo of antieke scheepshoorn.

Voor de meest unieke inzendingen hebben we plaats in de live-uitzending via Zoom.

Mail dus naar meedoen@klimaatmars2021.nl als je een mooi plan hebt!

Meer dan ooit hebben we iedereen nodig om er een mooi en indrukkend geheel van te maken. Net als bij een ‘gewone’ klimaatmars zijn we vanuit de organisatie heel dankbaar voor ieders creativiteit en betrokkenheid! Wat je ook bedenkt, neem wel de corona-maatregelen in acht. Veel succes en heel veel plezier! 

Om in tijden van corona veilig te kunnen demonstreren organiseren we op 14 maart ”het Klimaatalarm” verspreid over tientallen locaties door heel Nederland én online. Zodat we veilig op afstand maar toch samen één geluid kunnen laten horen. We houden ons te alle tijden aan de corona-maatregelen en zijn in goed overleg met gemeenten. Veiligheid staat voorop.
This is default text for notification bar