Klimaatcoalitie Weert

⚠️ BELANGRIJK: voor deelname meld je aan op de website www.klimaatmars2021.nl/

Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan mensen van Groningen tot Maastricht luid en duidelijk het Klimaatalarm. Ook de recent opgerichte klimaatcoalitie van regio Weert doet mee. Minder vlees eten, vaker met de fiets, lokale producten kopen… Wij kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en de bedrijven niet voor mensen én het klimaat kiezen, dan blijft de klimaatcrisis bestaan. Daarom klinkt in heel Nederland, ook in Weert, op zondag 14 maart om 15:00 uur het Klimaatalarm.

Tijdens de manifestatie in Weert verwachten we met ongeveer 50 mensen vanaf 14:00 uur stil te staan voor het klimaat op het grasveld bij de Stadsbrug, op de hoek van de oude Suffolkweg en de Eindhovenseweg.

Van 14:00 tot 14:30 uur zullen een aantal lokale sprekers, waaronder wethouder Geert Gabriels, de aanwezigen toespreken en vanaf ongeveer 14:30 uur streven we naar een live audio-verbinding met de centrale studio in Amsterdam.

Veiligheid staat voorop, dus we houden ons in overleg met de gemeente aan de corona-maatregelen. We roepen alle inwoners in de regio Weert op zich aan te melden. Mensen die liever niet naar de manifestatie komen, kunnen ook vanuit huis, hun stem laten horen. Via de landelijke live-uitzending Klimaatalarm Live kun je volgen hoe we verspreid over het hele land het Klimaatalarm slaan.

🚨 VEILIGHEID VOOROP
We vragen iedereen die fysiek of online deel wil nemen om zich via www.Klimaatmars2021.nl  aan te melden. Zodat we kunnen communiceren over eventuele wijzigingen van ons plan en de afspraken met de gemeente, bijvoorbeeld over een maximum aantal deelnemers. Met veiligheid voorop laten we samen onze stem horen op 14 maart, op 1,5 m afstand of vanuit huis.

De Weerter klimaatcoalitie wordt gesteund door FNV, Limburg voor 14, IVN Weert e.o., Ecoteam Philips van Horne, Stichting Groen Weert, Vogelwerkgroep Nederweert, Weert Energie, Newecoop, Nederweert Anders, PvdA, PvdD, GroenLinks en SP. Weert Lokaal steunt enkel het online gedeelte. De Weerter klimaatcoalitie werkt samen met de klimaatcoalitie in Roermond, in Heerlen en in Maastricht.