Klimaatcoalitie ‘s-Hertogenbosch

Je kunt je niet meer inschrijven voor de demonstratie op locatie. Het door de gemeente opgelegde maximum aantal deelnemers is bereikt.

Natuurlijk kun je wel meedoen vanuit huis! Dus meld je aan  voor de livestream op zondag en doe mee online, want zo telt jouw stem ook mee in de opkomst van het Klimaatalarm! Bekijk hier het  programma en ontdek hoe jij  vanuit huis het Klimaatalarm kan slaan en met jouw foto of filmpje in de livestream kunt komen. 

Hieronder lees je meer over het Klimaatalarm in ‘s-Hertogenbosch op de Pettelaarse Schans, aanvang 14:00.

 
Samen kunnen we onze stem laten horen aan de politiek om nu een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid te voeren. We zien je heel graag op zondag 14 maart van 14:00-15:00 uur op de Pettelaarse Schans in ’s-Hertogenbosch. 
We raden iedereen aan om warm en waterdicht aan te kleden, het kan hard waaien op de Pettelaarse Schans. En vergeet natuurlijk niet om je protestbord mee te nemen!
 
Houd je aan de corona-maatregelen. We willen dat de media over het klimaatalarm verslag doen, niet over de Covid-risico’s.
Dat betekent:
Blijf thuis bij ziekteverschijnselen, een positieve testuitslag, in afwachting van een testuitslag en/of als je een zieke huisgenoot hebt. 
Draag een mondkapje over mond en neus. 
Houd ten alle tijden minimaal 1,5 meter afstand. 
Arriveer tussen 13.30 uur en 14.00 uur. 
Probeer opstoppingen bij binnenkomst en weggaan te voorkomen. 
Ga op de stippen staan. Graag niet verplaatsen tijdens de manifestatie. 
 
Programma Klimaatalarm
13.30-14.00 inloop
13.45-14.00 uur DJ KoR en Saxophonic
14.00-14.30 lokaal programma
Presentatie: Hugo den Hartog
Interview met Grootouder voor het Klimaat (Leny Cobben) en lid van Jongeren Klimaatbeweging (Joris Overmeer)
Singer-songwriter Anne van Damme 
Interview met klimaatdeskundige Rob van der Rijt, Klimaatplein en Emmanuel Berkemeijer van Extinction Rebellion over klimaatrechtvaardigheid
Kunstbende: dansers Ylin en Shannon 
Peter van de Hazel, milieuarts
Violiste Eva van de Sterren 
14.30-15.00 landelijk programma
15.00 Afsluiting met het KLIMAATALARM! 
 
Om 15:00 uur maken we herrie! Neem potten, pannen, ratels, klokken, trommels mee om zoveel mogelijk corona-proof lawaai te maken (zonder te schreeuwen). Vergeet ook je gehoorbeschermers niet ☺.
 
Neem iemand mee. Nodig zoveel mogelijk vrienden, kennissen en familie uit om mee te doen met het klimaatalarm. In 40 steden gaan mensen lawaai maken, maar ook online kun je meedoen. www.klimaatmars2021.nl. 
 
Spread the word. Laat via social media weten dat je meedoet aan het #Klimaatalarm. Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter via @KlimaatAlarmDB. 
 
Help je mee? Super dat je aanwezig bent op 14 maart. Wil je nog meer doen? We kunnen op de dag zelf nog wat handen gebruiken voor bijvoorbeeld opbouwen en opruimen. Meld je aan bij de app-groep.  https://chat.whatsapp.com/GAcz733Jo0zI6KH2mqvAfj 
 
Voor de organisatie van dit Klimaatalarm is geld nodig. Je kunt via een tikkie geld overmaken. Alle kleine beetjes helpen. 

Hoe toegankelijk is het terrein? Het is een onverhard terrein, dus mogelijk minder toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met andere fysieke beperkingen. Er is geen openbaar toilet aanwezig, maar voor hoge nood kan je iemand van de organisatie aanspreken. 

Bereikbaarheid: kom zoveel mogelijk met de fiets, te voet of met het OV. Er zijn weinig parkeerplaatsen bij de Pettelaarse Schans. Vanaf station ’s-Hertogenbosch Centraal rijdt bus 1 (richting Aawijk) en bus 306 (richting Uden) naar halte Chopinstraat / Provinciehuis.