Klimaatcoalitie Rotterdam

Je kunt je niet meer inschrijven voor de demonstratie op locatie. Het door de gemeente opgelegde maximum aantal deelnemers is bereikt.

Natuurlijk kun je wel meedoen vanuit huis! Dus meld je aan  voor de livestream op zondag en doe mee online, want zo telt jouw stem ook mee in de opkomst van het Klimaatalarm! Bekijk hier het  programma en ontdek hoe jij  vanuit huis het Klimaatalarm kan slaan en met jouw foto of filmpje in de livesteam kunt komen. 

Hieronder lees je meer over het Klimaatalarm in Rotterdamvanaf 14:00 uur op de Binnenrotte. 

Sta stil bij het klimaat en sla alarm!
Op 14 maart slaan we door heel Nederland het Klimaatalarm. Ook in Rotterdam. De verkiezingen komen eraan en wij eisen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid voor iedereen. Dat komt er helaas niet zomaar. Samen en toch op afstand laten we door heel Nederland van ons horen. Jouw stem is van levensbelang! 

Gemeente Rotterdam heeft de ambitie om de samenleving volledig circulair te krijgen in 2050. Maar er zijn in Rotterdam nog veel stappen te maken voor het klimaat. Zo is milieuorganisatie Plastic Soup Foundation in 2019 erachter gekomen dat er een grote hoeveelheid plastic pellets aangespoeld zijn op oevers vanuit de haven. Ook andere grote bedrijven zoals Unilever houden nog te weinig rekening met het klimaat. Daarom roepen wij de overheid op om bedrijven te dwingen hun verantwoordelijkheid te nemen. De grootste vervuilers moeten immers de grootste stappen maken. 

Praktische informatie
Het moet en het kán anders. Daarom start op 14 maart om 14.00 uur het stilstaand protest op de Binnenrotte in Rotterdam. Dit doen we veilig volgens de corona-maatregelen. Er zullen stippen staan op 1.5 meter afstand en vergeet je mondkapje niet. Er is een livestream van de landelijke organisatie en een Rotterdams programma met artiesten en sprekers.

Hoe kun jij meehelpen?

  • Meld je aan op de website zodat jouw aanwezigheid telt
  • Kom fysiek naar het protest of kijk vanuit huis mee naar de livestream
  • Neem instrumenten, wekkers, potten en pannen (mee) om alarm te slaan 
  • Roep ook je familie, vrienden (en vage kennissen) op
  • Deel onze Instagram en Facebook berichten (op jouw social media)  
  • Meld je aan als vrijwilliger als je op de dag zelf wilt meehelpen
  • Geef jouw organisatie op als partner en laat zien dat jullie deze actie steunen

De klimaatcrisis wacht niet, dus laat je nu horen! Samen zorgen we ervoor dat het klimaat bovenaan de (politieke) agenda komt te staan. Stem voor het klimaat!

Partners van de Rotterdamse Klimaatbeweging
Extinction Rebellion Rotterdam, PINK! Zuid-Holland, Milieudefensie Rotterdam, FNV Lokaal, GroenLinks Rotterdam, BIJ1, ROOD Rotterdam, SP Rotterdam, Rotterdams Klimaat initiatief, Fossielvrij Rotterdam, Recycle Sint, Rotterdam voor 14, Rotterdams Milieu Centrum, Bewoners Havenstraat 231, NoPlasticPlease.nl, Partij voor de Dieren Afdeling Zuid-Holland en  Rotterdam, Is it happening?, DWARS Rotterdam-Rijnmond, PvdA Rotterdam, Groenemorgen, Jack Bean

Het klimaatalarm wordt georganiseerd door de Rotterdamse Klimaatcoalitie.

Voor vragen kun je ons een bericht sturen via social media (Instagram en Facebook) of e-mail (klimaat010@gmail.com)