Klimaatcoalitie Nijmegen

Je kunt je niet meer inschrijven voor de demonstratie op locatie. Het door de gemeente opgelegde maximum aantal deelnemers is bereikt.

Natuurlijk kun je wel meedoen vanuit huis! Dus meld je aan  voor de livestream op zondag en doe mee online, want zo telt jouw stem ook mee in de opkomst van het Klimaatalarm! Bekijk hier het  programma en ontdek hoe jij  vanuit huis het Klimaatalarm kan slaan en met jouw foto of filmpje in de livestream kunt komen. 

Hieronder lees je meer over het Klimaatalarm in Nijmegen.

Locatie: Valkhofpark

Aanvang 14:00.

De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en  watertekorten? Of kiezen we voor vruchtbare grond en schoon water? De keuzes die wij maken hebben wereldwijdegevolgen. Mensen met de minste invloed hebben op klimaatontwrichting worden het hardst getroffen.

Het moet en het kán anders! Maar een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar. Keer op keer kiest de overheid voor vervuilende bedrijven in plaats van groene alternatieven.

Daarom komen ook de verschillende klimaatorganisaties van Nijmegen op 14 maart in actie. Drie dagen voor de parlementaire verkiezingen gaan we als onderdeel van het Klimaatalarm 2021 ook in het Valkhofpark om 14:00 de overheid wakker schudden.

Wij eisen dat de overheid het roer omgooit en bedrijven dwingt om te verduurzamen. Alleen zo houden we onze aarde leefbaar.

De klimaatcrisis treft iedereen, maar in verschillende mate. Wij willen dat een gezond en duurzaam leven toegankelijk is voor iedereen. Die mensen die het ergst door de klimaatcrisis getroffen zijn, worden vaak juist het minst gehoord. We willen dat geslacht, religie, cultuur,

afkomst, seksuele oriëntatie en financiële mogelijkheden geen drempels zijn om mee te doen aan de klimaatbeweging.

Nijmegen was Europese Groene Hoofdstad 2018; een belangrijke prestatie, maar wat nu?! Om die titel waar te maken eisen we een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid, met gezond eten, duurzaam vervoer, groene banen en goede woningen voor iedereen. Een snelle, eerlijke

energietransitie in Nijmegen staat bovenaan de lijst. Daarvoor roepen we Nijmegenaren op om in maart te stemmen voor het klimaat!

Samen richten we de aandacht van de politiek op de behoeftes van de mensen uit Nijmegen en het belang van een leefbare aarde.
Sta stil bij het klimaat, doe mee aan het Klimaatalarm!
Meld je aan als organisatie, deelnemer of vrijwilliger op www.klimaatmars2021.nl en volg ons (Facebookevenement)[https://www.facebook.com/events/518789939093326] of onze Instagram @klimaatalarmnijmegen voor meer updates.

—————-

Het Nijmeegs Klimaatalarm is mede georganiseerd door AGREEn, DWARS Gelderland, Food and Future, Fridays For Future Arnhem/Nijmegen, Extinction Rebellion Arnhem/Nijmegen, Internationale Socialisten Nijmegen, Milieudefensie Nijmegen, Radboud University Rebellion, ROOD Nijmegen en Vegan Student Association Nijmegen

Met ondersteuning van Bodemzicht, Fossielvrij Nijmegen, Milieucentrum de Broeikas, Stichting Gast, Team Grey to Green, Studentenvakbond AKKU, LETS Ruilkring Nijmegen, Eetbaar Nijmegen, Amnesty International Studentgroup Nijmegen, Voedselbos Ketelbroek, Van Nature Het Duurzame Warenhuis, Tuinderij De Stroom, De Nieuwe Winkel