Klimaatcoalitie Hilversum

Je kunt je niet meer inschrijven voor de demonstratie op locatie. Het door de gemeente opgelegde maximum aantal deelnemers is bereikt.

Natuurlijk kun je wel meedoen vanuit huis! Dus meld je aan  voor de livestream op zondag en doe mee online, want zo telt jouw stem ook mee in de opkomst van het Klimaatalarm! Bekijk hier het  programma en ontdek hoe jij  vanuit huis het Klimaatalarm kan slaan en met jouw foto of filmpje in de livesteam kunt komen. 

Hieronder lees je meer over het Klimaatalarm in Hilversum op het Marktplein, aanvang 14:30.

 

Zondag 14 maart wordt op tientallen locaties in Nederland een Klimaatalarm geslagen op initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Ook in ’t Gooi/Hilversum laat een groot aantal organisaties van zich horen onder de noemer het Gooische Klimaatalarm.
Het doel? Vlak voor de verkiezingen massaal van ons te laten horen. En Nederland oproepen om te stemmen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Laat alvast van je horen tijdens het klimaatalarm en meld je aan via deze site!

DE URGENTIE IS GROOT EN WE ZIJN MET VELEN
OP DIT MOMENT MEER DAN ER OP HET MARKTPLEIN MOGEN
JE KUNT JE ALEEN NOG AANMELDEN VOOR DE ONLINE DEMONSTRATIE

Terwijl een klein aantal mensen (max 200 in verband met gemeentelijke voorwaarden) welkom is om op zondagmiddag 14 maart vanaf 14.30 een alarm  op het Marktplein te slaan, uiteraard op voldoende afstand van elkaar. Zal het overgrootte deel van de mensen gebruik maken van de onlinemogelijkheid om alarm te slaan! Meldt je daarvoor aan op de landelijke site ‘klimaatmars2021.nl‘.

Het programma:

vanaf 14.15 uur: aanloop, en plaatsnemen in je eigen krijtcirkel

14.30 enkele mededelingen

14.43 aanvang 17 minuten stilte om te focussen op het belang van rekening te houden met het klimaat bij het bepalen van je stem op 17 maart

15.00 we slaan het klimaatalarm!

aansluitend opruimen

Doe ook mee!

Hoe luider het alarm klinkt, hoe meer effect dit heeft. Daarom roepen de initiatiefnemers iedereen, van jong tot oud, op om mee te doen.

Helpen met de voorbereidingen?

Wil je meehelpen met de voorbereidingen? Heel graag! We zoeken nog mensen voor o.a. het fabriceren van spandoeken en andere aankleding. Meer info via Gooisch_Klimaatalarm@outlook.com

Het Gooisch Klimaatalarm in Hilversum wordt mede georganiseerd door Grootouders voor het Klimaat, de lokale / Gooische afdelingen van D66, GroenLinks, PvdA, SP en Bij1, Milieudefensie, De Gooische energiecoöperaties, het netwerk van Hilversummers.nl, de AltijdWerkplaats in Bussum, ‘Maak het Lokaal’ in Hilversum, enkele Groene Kerken in Hilversum en Huizen en het Christelijk Spiritueel Centrum, Lokaal FNV Gooi- en Vechtstreek en natuurlijk individuele inwoners van ’t Gooi.

Met ondersteuning van Hilversum100, het netwerk van duurzame doeners en Samen Sneller Duurzaam in Gooise Meren.