Klimaatcoalitie Enschede

De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en watertekorten? Of kiezen we voor vruchtbare grond, schone lucht en voldoende water? De keuzes die wij maken hebben wereldwijde gevolgen. Mensen met de minste invloed op klimaatontwrichting worden het hardst getroffen. 

Het moet en het kán anders! Maar een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar. Keer op keer kiest de overheid voor vervuilende bedrijven in plaats van groene alternatieven. Drie dagen voor de verkiezingen laten we daarom in heel Nederland het Klimaatalarm horen.

Ook de Klimaatcoalitie van Enschede komt in actie op 14 maart. Samen met alle Enschedeërs en deelnemers in de omgeving van Enschede staan we om 14u op het Hendrik Jan van Heekplein. Natuurlijk doen we dat veilig en houden we ons aan alle coronamaatregelen. Het carillon in de Grote Kerk in Enschede zal om 15 uur the Final Countdown spelen!

Samen laten we onze stem horen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid, met gezond eten, duurzaam vervoer, groene banen en een goede woningen voor iedereen. In Nederland en daarbuiten. Wij eisen dat de overheid het roer omgooit en bedrijven dwingt om te verduurzamen. Alleen zo houden we onze aarde leefbaar. 

 Tijdens het Klimaatalarm zullen we letterlijk alarm slaan voor een eerlijk klimaatbeleid. 

Neem dus iets mee waarmee je lawaai kunt maken (deksels, een ratel, een toeter op perslucht etc.).

We roepen alle Enschedeërs en deelnemers in de omgeving van Enschede op om mee te doen. De klimaatcrisis wacht niet. App of bel je vrienden, meld je aan als vrijwilliger of geef je organisatie op als partner. Samen maken we het Klimaatalarm ook in Enschede groot! Meer informatie vind je op www.klimaatmars2021.nl

 

🚨 VEILIGHEID VOOROP

We vragen iedereen die fysiek of online deel wil nemen om zich via www.Klimaatmars2021.nl aan te melden. Zodat we kunnen communiceren over eventuele wijzigingen van ons plan en de afspraken met de gemeente, bijvoorbeeld over een maximum aantal deelnemers. Met veiligheid voorop laten we samen onze stem horen op 14 maart, op 1,5 m afstand of vanuit huis.