Klimaatcoalitie Eersel

Het Klimaatalarm in de Kempen vindt plaats op de Markt in Eersel van 14.00 uur en 15.00 uur.

Alle landelijke Klimaatalarmen zijn gebaseerd op dezelfde landelijke analyse, aangevuld met regionale eisen. Voor de Kempen zijn dat o.a. ruime subsidie  voor isolatie van woningen, faciliteren fietsverkeer, verplichten van duurzaming door bedrijven, steun aan boeren die aan klimaateisen moeten gaan voldoen en aanplant van bomen.

Het eerste halfuur van het programma wordt gevuld met een eigen programma: een quiz, een gedicht door scholieren, een interview en het aanbieden van een manifest. Het tweede halfuur wordt met een landelijke live-stream gevuld.

Vanwege Corona wordt de vorm van de demonstratie, alsmede het maximum aantal deelnemers, streng gereglementeerd. Dit in overleg met politie en gemeente. Vanwege de beperkingen moet men zich daarom voor een bepaalde gemeente landelijk aanmelden op www.klimaatmars2021.nl .  

Omdat het aantal aanmeldingen mogelijk groter is dan het aantal fysieke plaatsen, wordt er ook een live stream verzorgd voor thuisblijvers. Maar uiteraard maakt aanwezigheid op straat meer indruk. Breng iets mee om om 15.00 uur veel herrie mee te maken! Dat is ons KLIMAATALARM.