Klimaatcoalitie Den Haag

Je kunt je niet meer inschrijven voor de demonstratie op locatie. Het door de gemeente opgelegde maximum aantal deelnemers is bereikt.

Natuurlijk kun je wel meedoen vanuit huis! Dus meld je aan  voor de livestream op zondag en doe mee online, want zo telt jouw stem ook mee in de opkomst van het Klimaatalarm! Bekijk hier het  programma en ontdek hoe jij  vanuit huis het Klimaatalarm kan slaan en met jouw foto of filmpje in de livesteam kunt komen. 

Hieronder lees je meer over het Klimaatalarm in Den Haag vanaf 14:00 op de Laan van Reagan en Gorbatsjov. 

De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en  watertekorten? Of kiezen we voor vruchtbare grond, schone lucht en voldoende water? De keuzes die wij maken hebben wereldwijde gevolgen. Mensen met de minste invloed op klimaatontwrichting worden het hardst getroffen. 

Het moet en het kán anders! Maar een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar. Keer op keer kiest de overheid voor vervuilende bedrijven in plaats van groene alternatieven. Drie dagen voor de verkiezingen laten we daarom in heel Nederland het Klimaatalarm horen. Ook de Haagse Klimaatcoalitie komt in actie op 14 maart. Samen met alle Hagenezen en Hagenaars staan we om 14:00 uur op De Laan van Reagan en Gorbatsjov. Natuurlijk doen we dat veilig en houden we ons aan alle coronamaatregelen.

Den Haag is het politieke middelpunt van Nederland, maar desondanks voelt de politiek zich weinig tot niet genoodzaakt om écht actie te ondernemen tegen de klimaatcrisis. En dat terwijl het water ons letterlijk aan de lippen staat: Den Haag ligt grotendeels onder de zeespiegel, en bij een overstroming kan het water in Den Haag tot 2,5 meter hoog komen te staan! Ondanks deze noodzaak doet politiek Den Haag minder dan het minimale om de klimaatcrisis voor te blijven – alle reden voor ons om in actie te komen!

Samen laten we onze stem horen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid, met gezond eten, duurzaam vervoer, groene banen en een goede woningen voor iedereen. In Nederland en daarbuiten. Wij eisen dat de overheid het roer omgooit en bedrijven dwingt om te verduurzamen. Alleen zo houden we onze aarde leefbaar. 

We roepen iedereen uit de omgeving Den Haag op om mee te doen. De klimaatcrisis wacht niet. App of bel je vrienden, meld je aan als vrijwilliger of geef je organisatie op als partner. Samen maken we het Klimaatalarm ook in Den Haag groot! Meer informatie vind je op www.klimaatmars2021.nl

Meer informatie over het protest in Den Haag vindt je via https://www.facebook.com/klimaatalarm.dh en https://www.instagram.com/klimaatalarm.dh/ 

🚨 VEILIGHEID VOOROP

We vragen iedereen die fysiek of online deel wil nemen om zich via www.Klimaatmars2021.nl  aan te melden. Zodat we kunnen communiceren over eventuele wijzigingen van ons plan en de afspraken met de gemeente, bijvoorbeeld over een maximum aantal deelnemers. Met veiligheid voorop laten we samen onze stem horen op 14 maart, op 1,5 m afstand of vanuit huis.