Klimaatcoalitie Breda

Drie dagen voor de verkiezingen laten we in heel Nederland het Klimaatalarm horen, in meer dan 35 plaatsen én online. Ook de Bredase Klimaatcoalitie komt in actie op zondag 14 maart. Samen met alle Bredanaars staan we vanaf 14.00 uur op Chasséveld.

Onze oproep aan de politiek partijen: “Wij willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid”.

Om precies 15.00 uur zullen we samen het Klimaatalarm slaan. Neem dan een trommel, toeter of iets anders mee waar je veel geluid mee kan maken. Klokken van protestantse kerken in Breda en Nassauklok van de Grote Kerk zullen luiden. Natuurlijk doen we dat veilig en houden we ons aan alle coronamaatregelen.

Informatie over het programma in Breda:

14.00 uur inloop

14.30 uur sprekers

15.00 uur landelijk Klimaatalarm

15.05 uur wethouder Klimaatadaptatie

15.15 uur afsluiting, dankwoord en vertrek deelnemers

 

Veiligheid voorop

Met veiligheid voorop laten we samen onze stem horen, op 1,5 meter afstand of vanuit huis. We vragen iedereen die fysiek deel wil nemen om een mondkapje te dragen, of bij klachten thuis te blijven.

 

Klimaatalarm op locatie + Klimaatalarm Live

Ook tijdens de coronacrisis moeten we die andere crisis, de klimaatcrisis, niet vergeten. Daarom slaan we vlak voor de verkiezingen het Klimaatalarm. Kom je ook naar het protest op het Chasséveld? Neem dan een trommel, toeter of iets anders mee waar je veel geluid mee kan maken.

 

Wil jij meedoen met het Klimaatalarm maar kun je of ga je liever niet de straat op? Dan kun je ook online meedoen! Alle mensen die zich via de website aanmelden tellen we mee in de landelijke opkomst. Meer info op de website: https://klimaatmars2021.nl/organisaties/klimaat-online/ .

Klimaatalarm Live wordt op zondag 14 maart van 14:00 tot 15:30 gestreamd op YouTube, Facebook en op de website.

 

Contactinformatie lokale coalitie

Voor contact of informatie kun je een bericht sturen naar arnoldverbakel@gmail.com, of kijk op https://www.facebook.com/events/774824206454954/  . Samen maken we het Klimaatalarm groot

We roepen alle Bredanaars op om mee te doen. De klimaatcrisis wacht niet. App of bel je vrienden of geef je organisatie op als partner. Meer informatie vind je op www.klimaatmars2021.nl

De partners van de klimaatcoalitie Breda zijn Natuur en Milieuvereniging Markkant, Bres Energiecoöperatie Breda, IVN Mark-Donge, Groene Koepel, Wortels in Breda en Plukroute Princenhage

 

Met vriendelijke groeten,

Arnold Verbakel namens de organisatie in Breda

 

  1. Houd er rekening mee dat er door corona beperkingen zijn, of wellicht nog komen, vanuit de gemeente op het maximaal aantal toegestane demonstranten. De Klimaatcrisis Coalitie houdt je via de mail op de hoogte.