Klimaatcoalitie Arnhem

Je kunt je niet meer inschrijven voor de demonstratie op locatie. Het door de gemeente opgelegde maximum aantal deelnemers is bereikt.

Natuurlijk kun je wel meedoen vanuit huis! Dus meld je aan  voor de livestream op zondag en doe mee online, want zo telt jouw stem ook mee in de opkomst van het Klimaatalarm! Bekijk hier het  programma en ontdek hoe jij  vanuit huis het Klimaatalarm kan slaan en met jouw foto of filmpje in de livesteam kunt komen. 

Hieronder lees je meer over het Klimaatalarm in Arnhem. Locatie: op de Markt, voor het provinciehuis, aanvang 14:00

 

Kies klimaat! 

De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en  watertekorten? Of kiezen we voor vruchtbare grond, schone lucht en voldoende water? De keuzes die wij maken hebben wereldwijde gevolgen. Mensen met de minste invloed op klimaatontwrichting worden het hardst getroffen. 

Arnhems Klimaatalarm 

Het moet en het kán anders! Maar een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar. Keer op keer kiest de overheid voor vervuilende bedrijven in plaats van groene alternatieven. 

Drie dagen voor de verkiezingen laten we daarom in heel Nederland het Klimaatalarm horen. 

Ook de Arnhemse Klimaatcoalitie komt in actie op 14 maart. Samen met alle Arnhemmers staan we om 14:00 uur op de Markt, voor het provinciehuis, om de politiek te laten horen waar het om draait: #kiesklimaat! Natuurlijk doen we dat veilig en houden we ons aan alle coronamaatregelen.

 

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

14:00

Muzikaal intro

Welkom door host Lilian Regtvoort

14:10Programma met de 4 elementen Aarde, water, lucht en vuur: diverse sprekers en performances 
14:59Één minuut stilte voor het klimaat 
15:00Landelijk klimaatalarm!
15:05

Programma met de 4 elementen Aarde, water, lucht en vuur: diverse sprekers en performances

Slotact Extinction Rebellion

15:30Einde

 

Neem een mondkapje mee en een wekker of iets anders dat veel lawaai maakt (alarm op je mobiel bijvoorbeeld). Om 15:00 uur laten we tegelijk in heel Nederland het klimaatalarm horen. 

Doe mee!

Meld je aan en volg Klimaatalarm Arnhem op Instagram, Facebook,Twitter en LinkedIn.  Hier vind je ook meer informatie over het exacte programma. 

We roepen alle Arnhemmers op om mee te doen. De klimaatcrisis wacht niet. App of bel je vrienden, meld je aan als vrijwilliger of geef je organisatie op als partner. Samen maken we het Klimaatalarm ook in Arnhem groot! Meer informatie vind je op www.klimaatmars2021.nl en op www.klimaatcoalitie.org/klimaatmars

🚨 VEILIGHEID VOOROP

We vragen iedereen die fysiek of online deel wil nemen om zich via www.Klimaatmars2021.nl  aan te melden. Zodat we kunnen communiceren over eventuele wijzigingen van ons plan en de afspraken met de gemeente, bijvoorbeeld over een maximum aantal deelnemers. Met veiligheid voorop laten we samen onze stem horen op 14 maart, op 1,5 m afstand of vanuit huis.

 

Meer info

www.klimaatcoalitie.org/klimaatmars

Instagram Klimaatalarm Arnhem 

Facebook Klimaatalarm Arnhem 

Twitter Klimaatcoalitie Arnhem 

LinkedIn Klimaatcoalitie Arnhem

 

Klimaatmars 2021