Klimaatcoalitie Apeldoorn

Je kunt je niet meer inschrijven voor de demonstratie op locatie. Het door de gemeente opgelegde maximum aantal deelnemers is bereikt.

Natuurlijk kun je wel meedoen vanuit huis! Dus meld je aan  voor de livestream op zondag en doe mee online, want zo telt jouw stem ook mee in de opkomst van het Klimaatalarm! Bekijk hier het  programma en ontdek hoe jij  vanuit huis het Klimaatalarm kan slaan en met jouw foto of filmpje in de livesteam kunt komen. 

Hieronder lees je meer over het Klimaatalarm in Apeldoorn.

Locatie: Oranjepark 

Aanvang: 14:00

Ook in de regio Apeldoorn slaan we Klimaatalarm op 14 maart! We zijn heel bezorgd omdat het steeds lastiger wordt om de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs nog te halen. Dat komt door het eindeloze getreuzel van de politiek die geen radicale keuzes durft te maken. Intussen warmt de planeet steeds verder op, gooit de overheid natuurgebieden te grabbel – terwijl we in een ecologische crisis zitten – en wordt de fossiele industrie nog steeds met miljarden per jaar gesteund.

De pandemie maakt het ons onmogelijk om met veel mensen samen te komen. Daarom is het protest opgeknipt: in meer dan 35 steden worden op 14 maart korte manifestaties gehouden, waarbij we ons aan alle geldende RIVM-voorschriften houden. We komen om 14.00 uur bijeen in het Oranjepark. Er zal online een landelijk programma zijn, we hebben sprekers vanuit de muziektent, er zal een minuut stilte zijn, gevolgd door een lawaaiprotest met lepels, pannen en deksels. We eindigen uiterlijk om 15.30 uur. Liever thuisblijven? Dat kan ook, want er is een live-programma dat je via de social media-kanalen kunt volgen.

Drie dagen na het Klimaatalarm worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden – een geweldige kans voor ons allemaal om te stemmen op een partij die de klimaatcrisis de allerhoogste prioriteit geeft. Sla dus samen met ons het Klimaatalarm en meld je aan op www.klimaatmars2021.nl. Via klimaatalarmapeldoorn@gmail.com kun je ook contact zoeken indien je een iets actievere rol wilt spelen bij de voorbereidingen of op de dag zelf van het Klimaatalarm. We kunnen je hulp goed gebruiken!