Klimaatcoalitie Amersfoort

Je kunt je niet meer inschrijven voor de demonstratie op locatie. Het door de gemeente opgelegde maximum aantal deelnemers is bereikt. 

Natuurlijk kun je wel meedoen vanuit huis! Dus meld je aan  voor de livestream op zondag en doe mee online, want zo telt jouw stem ook mee in de opkomst van het Klimaatalarm! Bekijk hier het  programma en ontdek hoe jij  vanuit huis het Klimaatalarm kan slaan en met jouw foto of filmpje in de livestream kunt komen. 

Hieronder lees je meer over het Klimaatalarm in Amersfoort. Locatie: Soesterkwartier, aanvang: 14:00

Ook in Amersfoort wordt er een lokaal Klimaatalarm geslagen. In aansluiting bij meer dan 40 andere Nederlandse steden roept de Klimaatcrisis Coalitie Amersfoort de burgers van de stad en omgeving op om 2 minuten ‘alarm te slaan’ om 15.00 uur.

Kerken worden opgeroepen om dan hun klok te luiden. Een ondersteunend podiumprogramma met sprekers en artiest/songwriter Roos Blufpand is op het voormalige spoorwegterrein.

‘De verkiezingen komen eraan en wij eisen een eerlijk, daadkrachtig en sociaal klimaatbeleid’, zegt Fieke Westland van Fridays For Future Amersfoort, een van de initiatiefnemers. ‘Dat beleid komt er niet zomaar. Ieders stem is van levensbelang! Ieder die mee wil doen aan het Klimaatalarm roepen we op om 2 minuten alarm te slaan door lawaai te maken vanuit de deuropening of het balkon. Dat mag ook muziek of geluid zijn.’ De Martinuskerk in Hoogland heeft al toegezegd de kerkklokken enkele minuten te luiden om 15.00 uur die middag. Andere kerken zijn benaderd om dat voorbeeld te volgen.

Podiumprogramma

Een ondersteunend podiumprogramma – coronaproof – begint om 14.00 uur met de Utrechtse zangeres Roos Blufpand. Zij wil vanuit liefde leven omdat ze gelooft in een leefbare aarde waar iedereen gehoord wordt. Vertegenwoordigers van vier generaties vertellen waarom zij meedoen met het Klimaatalarm.

Daarna wordt overgeschakeld naar het landelijke programma. Na het alarm-moment om 15:00 uur ronden we de bijeenkomst af.

Alleen mensen die bij herinschrijving een bevestiging hebben ontvangen mogen rond het podium bijeenkomen, op het terrein tussen de Verensmederij en Circus Amersfoort, het voormalige spoorwegterrein naast het Soesterkwartier. Heb je geen bevestiging ontvangen, kom dan niet maar doe vanuit huis mee.

De Klimaatcrisis Coalitie Amersfoort is een initiatief vanuit Milieudefensie Amersfoort, Extinction Rebellion, Grootouders voor het Klimaat en Fridays for Futures.

Het Klimaatalarm Amersfoort 2021 wordt breed gesteund, onder meer door de volgende Amersfoortse netwerken en afdelingen: DWARS, Volt, de Amersfoortse Groene Kerken, Vluchtelingenwerk, Partij voor de Dieren, Bij1 Amersfoort, A Rocha Amersfoort en Amnesty International Amersfoort.