Klimaatalarm in Waterland

De regio Waterland ligt ten noordoosten van Amsterdam, waarvan twee gemeenten meedoen aan het Klimaatalarm: Waterland en Landsmeer. Het gaat om twee stadjes en negen dorpskernen met in totaal bijna 30.000 inwoners: Monnickendam, Landsmeer, Den Ilp, Purmerland, Ilpendam, Watergang, Broek in Waterland, Zuiderwoude, Uitdam, Marken en Katwoude.

Op 14 maart zullen we op zo veel mogelijk plekken van ons laten horen. Voorafgaand zorgen we in de plaatselijke media voor de nodige publiciteit over de klimaatcrisis (in de vorm van oproepen, columns, artikelen vanuit de verschillende deelnemende organisaties).

Op de dag zelf zal een aantal kerken in Waterland om 15 uur de noodklok luiden. Tevoren maken we groepsgewijs fietstochtjes: fietsers rijden in kleine groepjes door het gebied en komen bijeen bij de deelnemende kerken of op een andere mooie Waterlandse plek. Bij de kerken geven wij met kleine groepen `acte de presence`. Ook zullen mensen van thuis uit meedoen. Dus geen centrale manifestatie, maar zeker een bij Waterland passend programma. En laten we die dag vooral ook veel plezier in de actie beleven!

We zullen uitgebreid verslag doen en hopen dat de lokale media ons hierbij ondersteunen. Er zijn ook een film en een milieuprijsvraag gepland.

De gemeente Waterland ondersteunt de acties van de lokale Klimaatcoalitie.

Het programma op 14 maart

De thuisblijvers streamen het nationale live-programma (14 tot 15.30 uur) op Facebook, YouTube of de ‘site’ https://klimaatmars2021.nl/. Dan gaan tegen 14.50 uur alle ramen open (vooruit, als het koud is om 14.58 uur), we houden allemaal om 14.59 uur een minuut stilte en om 15.00 uur wordt er keihard lawaai gemaakt! Eindelijk de Rolling Stones luid in de tuin laten knallen, of met bellen, wekkers, fluiten, toeters, trommels, piano’s, alles kan, lawaai maken: laat de sneeuwklokjes wapperen! Win advies in bij de jongere leden van de familie, we zijn ervan overtuigd dat juist zij dit programmapunt niet willen missen (misschien goed om erna een gemeenschappelijk ijsmomentje in te plannen). Sluit af met een mooi idee: naar de buren zwaaien, koffie met een Bossche bol of iets anders geks/oubolligs?

De fietsers fietsen in kleine groepen door Waterland, in familieverband, bij voorkeur met niet meer dan 6 personen! Neem zelf het initiatief daarvoor, en houd je a.j.b. aan de coronaregels! Versier je fiets, posters en flyers kun je downloaden van https://klimaatmars2021.nl/ (Tools), of verzin zelf iets! Neem van alles waarmee je lawaai kunt maken (en wat op je fiets past!) mee: toeters, bellen, trommels, kookwekkers (vergeet die van de buren niet, zij gaan voor BTS, K-pop), verder de thermosfles, cake, picknick-deken of …. . Het wordt goed weer! Om 14.59 uur houden we een minuut stilte, om 15.00 uur maakt iedere deelnemer, op een per groep zelf gekozen plek, keihard lawaai. Lekker buiten, ook hier zullen de jongsten van ons intens genieten!

Laat je zien, laat van je horen, zodat we elkaar kunnen horen !

Contactadres: waterland@omasforfuture.eu

Delen met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Leuk dat je meedoet! 

Meld je aan via onderstaande knop, zo blijf je op de hoogte van eventuele wijzigingen. 

Vergeet niet een mondkapje te dragen en 1,5 m afstand van elkaar te houden. Maak een mooi bord met jouw eigen boodschap en neem iets mee om gezamelijk alarm te slaan om 15:00 uur! Een fluit, een toeter, een bel, een ratel, een kookwekker, een fietsbel. Wie luidt op 14 maart de meest originele noodklok? Samen maken we het Klimaatalarm zo groot dat de politiek ons niet kan negeren.  

Ook als je vanuit huis het Klimaatalarm slaat, meld je aan via onderstaande knop. Zo kunnen we laten zien hoeveel mensen door heel Nederland hun stem laten horen voor een eerlijk klimaatbeleid. 

Tot de 14e!

TOTAAL AANTAL AANMELDINGEN:


IK DOE MEE:

Ik sla het klimaatalarm in:
Vul je gegevens in om je aan te melden voor het klimaatalarm:
Lees onze privacyverklaring om te zien hoe we je gegevens verwerken.