Klimaatalarm in Waterland

Waterland is de gemeente ten noordoosten van Amsterdam met één stadje en acht dorpskernen en telt ruim 17.000 inwoners:  Monnickendam, Overleek, Ilpendam, Watergang, Broek in Waterland, Zuiderwoude, Uitdam, Marken en Katwoude.

 Op 14 maart zullen we in zo veel mogelijk kernen van ons laten horen. Wij zijn daarvoor in  gesprek met de brandweer, de kerken en de gemeente. Rond deze dag zorgen we in de plaatselijke media voor de nodige publiciteit rond de klimaatcrisis (in de vorm van oproepen, columns, artikelen vanuit de verschillende deelnemende organisaties). We hebben de lokale organisaties voor/met goede/”groene” doelen aangeschreven met het verzoek ons te steunen: we zijn benieuwd.

 Op de dag zelf maken we een fietstocht: fietsers verzamelen zich op één of meer plekken  in Waterland en rijden in kleine groepjes door het gebied en komen bijeen bij de kerk in Broek in Waterland en/of een andere kerk, die meedoet. We geven ‘acte de présence’, we houden samen een minuut stilte, en luisteren om 15 uur naar het luiden van de kerkklok. Daarna sluiten we gezamenlijk af. Vanwege de corona-beperkingen zullen de fietsers worden uitgenodigd om aan de tocht en de actie mee te doen.

Misschien laat ook de brandweer uit de regio van zich horen, door met één of meer brandweerauto’s een ronde door het gebied te rijden en na het klokken luiden de sirene te laten loeien.

 We zullen uitgebreid verslag doen, en we hopen dat de lokale media ons hierbij ondersteunen. Er zijn ook een film en een milieuprijsvraag gepland.

 De gemeente Waterland ondersteunt de acties van de lokale Klimaatcoalitie.

Contact: waterland@omasforfuture.eu

 We houden jullie op de hoogte van de vorderingen!

Delen met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Leuk dat je meedoet! 

Meld je aan via onderstaande knop, zo blijf je op de hoogte van eventuele wijzigingen. 

Vergeet niet een mondkapje te dragen en 1,5 m afstand van elkaar te houden. Maak een mooi bord met jouw eigen boodschap en neem iets mee om gezamelijk alarm te slaan om 15:00 uur! Een fluit, een toeter, een bel, een ratel, een kookwekker, een fietsbel. Wie luidt op 14 maart de meest originele noodklok? Samen maken we het Klimaatalarm zo groot dat de politiek ons niet kan negeren.  

Ook als je vanuit huis het Klimaatalarm slaat, meld je aan via onderstaande knop. Zo kunnen we laten zien hoeveel mensen door heel Nederland hun stem laten horen voor een eerlijk klimaatbeleid. 

Tot de 14e!

Aantal aanmeldingen:


IK DOE MEE:

Ik sla het klimaatalarm in:
Vul je gegevens in om je aan te melden voor het klimaatalarm:
Lees onze privacyverklaring om te zien hoe we je gegevens verwerken.
Om in tijden van corona veilig te kunnen demonstreren organiseren we op 14 maart ”het Klimaatalarm” verspreid over tientallen locaties door heel Nederland én online. Zodat we veilig op afstand maar toch samen één geluid kunnen laten horen. We houden ons te alle tijden aan de corona-maatregelen en zijn in goed overleg met gemeenten. Veiligheid staat voorop.
This is default text for notification bar