Klimaatalarm in Tilburg

Locatie: Hall of fame Start: 14:00

Ook in Tilburg slaan we het klimaatalarm! Het klimaat heeft onmiskenbaar gevolgen, ook voor Tilburg. Onze stad is een van de meest vervuilde steden van Nederland. De luchtkwaliteit is slecht. Verstedelijking zorgt ervoor dat de warmte langer wordt vastgehouden. De komende jaren worden er 25.000 huizen bijgebouwd.

Ondertussen is de Tilburgse binnenstad al de warmste van Europa geworden omdat de gemeente de afgelopen decennia duizenden bomen in het stadscentrum heeft gekapt. En steeds weer zwicht voor commercie. Dit uit zich in 6 graden verschil in de zomer in de binnenstad en de buitengebieden.

De temperatuur moet niet verder oplopen in de stad. Er moet onder andere meer aandacht zijn voor groen om dit tegen te gaan. Wachten kan niet meer. We moeten nu actie ondernemen. Gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren is het noodzakelijk het tempo op te voeren om energieneutraal te zijn in 2035.

De normale burger draait helaas op voor de kosten. Bedrijven zoals Tatasteel en KLM betalen niets. 30 bedrijven in Nederland veroorzaken 40% van de uitstoot in Nederland. 100 bedrijven 70%. In Tilburg hebben bedrijven ook veel zeggenschap. Zoals de bouw van het nieuwe industrieterrein (Wijkevoort – Gilze) dat ‘democratisch’ besloten is. Het klimaatalarm wordt daarom ook in Tilburg gehouden. Druk vanuit de samenleving kan beleid veranderen. Daarom willen we mensen betrekken en informeren met een divers programma; inclusief gastsprekers die bijdragen aan de benodigde verandering. De maatregelen vanuit de overheid voldoen niet. Er is geen kabinet (geweest) dat daadwerkelijk de vereiste maatregelen neemt voor een leefbare toekomst.

Actiepunten:

Wil je meedoen als deelnemer of vrijwilliger?

Meld je aan via https://klimaatmars2021.nl/. Je kunt kiezen om op locatie of vanuit thuis mee te doen. Aanmelden gaat eenvoudig. Wanneer je dit doet krijg je een mail met de mogelijkheden. Het belangrijkste: Deel de boodschap!

Delen met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Leuk dat je meedoet! 

Meld je aan via onderstaande knop, zo blijf je op de hoogte van eventuele wijzigingen. 

Vergeet niet een mondkapje te dragen en 1,5 m afstand van elkaar te houden. Maak een mooi bord met jouw eigen boodschap en neem iets mee om gezamelijk alarm te slaan om 15:00 uur! Een fluit, een toeter, een bel, een ratel, een kookwekker, een fietsbel. Wie luidt op 14 maart de meest originele noodklok? Samen maken we het Klimaatalarm zo groot dat de politiek ons niet kan negeren.  

Ook als je vanuit huis het Klimaatalarm slaat, meld je aan via onderstaande knop. Zo kunnen we laten zien hoeveel mensen door heel Nederland hun stem laten horen voor een eerlijk klimaatbeleid. 

Tot de 14e!

Aantal aanmeldingen:


IK DOE MEE:

Ik sla het klimaatalarm in:
Vul je gegevens in om je aan te melden voor het klimaatalarm:
Lees onze privacyverklaring om te zien hoe we je gegevens verwerken.
Om in tijden van corona veilig te kunnen demonstreren organiseren we op 14 maart ”het Klimaatalarm” verspreid over tientallen locaties door heel Nederland én online. Zodat we veilig op afstand maar toch samen één geluid kunnen laten horen. We houden ons te alle tijden aan de corona-maatregelen en zijn in goed overleg met gemeenten. Veiligheid staat voorop.
This is default text for notification bar