Klimaatalarm in Nijmegen

De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en  watertekorten? Of kiezen we voor vruchtbare grond en schoon water? De keuzes die wij maken hebben wereldwijde gevolgen. Mensen met de minste invloed hebben op klimaatontwrichting worden het hardst getroffen. 

Het moet en het kán anders! Maar een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar. Keer op keer kiest de overheid voor vervuilende bedrijven in plaats van groene alternatieven. Daarom komen ook de verschillende klimaatorganisaties van Nijmegen op 14 maart in actie. Drie dagen voor de parlementaire verkiezingen gaan we als onderdeel van het Klimaatalarm 2021 ook in het Valkhofpark om 14:00 de overheid wakker schudden. Wij eisen dat de overheid het roer omgooit en bedrijven dwingt om te verduurzamen. Alleen zo houden we onze aarde leefbaar. 

De klimaatcrisis treft iedereen, maar in verschillende mate. Wij willen dat een gezond en duurzaam leven toegankelijk is voor iedereen. Die mensen die het ergst door de klimaatcrisis getroffen zijn, worden vaak juist het minst gehoord. We willen dat geslacht, religie, cultuur, afkomst, seksuele oriëntatie en financiële mogelijkheden geen drempels zijn om mee te doen aan de klimaatbeweging.

Nijmegen was Europese Groene Hoofdstad 2018; een belangrijke prestatie, maar wat nu?! Om die titel waar te maken eisen we een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid, met gezond eten, duurzaam vervoer, groene banen en goede woningen voor iedereen. Een snelle, eerlijke energietransitie in Nijmegen staat bovenaan de lijst. Daarvoor roepen we Nijmegenaren op om in maart te stemmen voor het klimaat!

Samen richten we de aandacht van de politiek op de behoeftes van de mensen uit Nijmegen en het belang van een leefbare aarde.

Sta stil bij het klimaat, doe mee aan het Klimaatalarm!

Meld je aan als organisatie, deelnemer of vrijwilliger op www.klimaatmars2021.nl en volg ons (Facebookevenement)[https://www.facebook.com/events/518789939093326] of onze Instagram @klimaatalarmnijmegen voor meer updates.
—————-
Het Nijmeegs Klimaatalarm is mede georganiseerd door AGREEn, DWARS Gelderland, Food and Future, Fridays For Future Arnhem/Nijmegen, Extinction Rebellion Arnhem/Nijmegen, Internationale Socialisten Nijmegen, Milieudefensie Nijmegen, Radboud University Rebellion, ROOD Nijmegen en Vegan Student Association Nijmegen.

Met ondersteuning van Bodemzicht, Fossielvrij Nijmegen, Milieucentrum de Broeikas, Stichting Gast en Team Grey to Green.

Delen met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Leuk dat je meedoet! Vergeet niet om je aan te melden via onderstaand formulier, zo blijf je op de hoogte van eventuele wijzigingen. Meld je ook aan als je vanuit huis het Klimaatalarm slaat. Zo kunnen we laten zien hoeveel mensen door heel Nederland zich inzetten voor een eerlijk klimaatbeleid. Tot de 14e!

IK DOE MEE:

Ik sla het klimaatalarm in:
Vul je gegevens in om je aan te melden voor het klimaatalarm:
Lees onze privacyverklaring om te zien hoe we je gegevens verwerken.
Om in tijden van corona veilig te kunnen demonstreren organiseren we op 14 maart ”het Klimaatalarm” verspreid over tientallen locaties door heel Nederland én online. Zodat we veilig op afstand maar toch samen één geluid kunnen laten horen. We houden ons te alle tijden aan de corona-maatregelen en zijn in goed overleg met gemeenten. Veiligheid staat voorop.
This is default text for notification bar