Klimaatalarm in Hilversum

Zondag 14 maart wordt op tientallen locaties in Nederland een Klimaatalarm geslagen op initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Ook in ’t Gooi/Hilversum laat een groot aantal organisaties van zich horen onder de noemer het Gooische Klimaatalarm.

Het doel? Vlak voor de verkiezingen massaal van ons te laten horen. En Nederland oproepen om te stemmen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Laat alvast van je horen tijdens het klimaatalarm en meld je aan via deze site!

Het alarm wordt zondagmiddag 14 maart om 15.00 uur op het Marktplein(Langgewenst) geslagen. Op 1,5 meter afstand van elkaar, want veiligheid staat voorop. Wanneer het vanwege corona niet verantwoord is om fysiek bij elkaar te komen dan schakelt de organisatie volledig over op een online-programma. Een online mogelijkheid om alarm te slaan komt er sowieso. Het programma op het marktplein start om 14.00 uur en wordt om 15.30 afgesloten. Het exacte programma wordt later bekend gemaakt.

Doe ook mee!
Hoe luider het alarm klinkt, hoe meer effect dit heeft. Daarom roepen de initiatiefnemers iedereen, van jong tot oud, op om mee te doen.

Helpen met de voorbereidingen?
Wil je meehelpen met de voorbereidingen? Heel graag! We zoeken nog mensen voor o.a. het social media team, het fabriceren van spandoeken en andere aankleding en het betrekken van doelgroepen zoals jongeren. Meer info via aernoud@hilversum100.nl

Het Gooisch Klimaatalarm in Hilversum wordt mede georganiseerd door De Gooische energiecoöperaties, enkele broedplaatsen in ’t Gooi, Grootouders voor het Klimaat, de lokale / Gooische afdelingen van D66, GroenLinks en de PvdA, Milieudefensie, enkele Groene Kerken in Hilversum en Huizen en het Christelijk Spiritueel Centrum en natuurlijk individuele inwoners van ’t Gooi.

Met ondersteuning van Hilversum100, het netwerk van duurzame doeners.

Delen met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Leuk dat je meedoet! Vergeet niet om je aan te melden via onderstaand formulier, zo blijf je op de hoogte van eventuele wijzigingen. Meld je ook aan als je vanuit huis het Klimaatalarm slaat. Zo kunnen we laten zien hoeveel mensen door heel Nederland zich inzetten voor een eerlijk klimaatbeleid. Tot de 14e!

IK DOE MEE:

Ik sla het klimaatalarm in:
Vul je gegevens in om je aan te melden voor het klimaatalarm:
Lees onze privacyverklaring om te zien hoe we je gegevens verwerken.
Om in tijden van corona veilig te kunnen demonstreren organiseren we op 14 maart ”het Klimaatalarm” verspreid over tientallen locaties door heel Nederland én online. Zodat we veilig op afstand maar toch samen één geluid kunnen laten horen. We houden ons te alle tijden aan de corona-maatregelen en zijn in goed overleg met gemeenten. Veiligheid staat voorop.
This is default text for notification bar