Klimaatalarm in Haarlem

Op 14 maart van 14:00 tot 15:00 uur organiseren wij het Haarlemse Klimaatalarm 2021 . Doe mee en laat van je horen, op 1 ½ meter voor 1 ½ graad opwarming.

 Haarlemmerhout of online

De Corona-crisis heeft ons laten zien wat een kracht Nederlanders hebben. Samen staan we echt sterk. Wat de klimaatcrisis anders maakt, is het gevoel van urgentie. Klimaat is voor vele mensen te abstract. Toch zien we in ons dagelijkse leven de gevolgen van de klimaatcrisis. Wateroverlast door stortbuien, watertekort in de zomer, hitte stress in onze huizen. Klimaatverandering heeft ook grote gevolgen voor de biodiversiteit in onze natuurgebieden zoals de Kennemerduinen. En elders op de wereld wordt de klimaatcrisis nog veel sterker gevoeld. Maar als we samen werken en onze kracht gebruiken, kunnen we het verschil maken. In Haarlem, in Nederland en in de wereld.

 Tweede Kamerverkiezingen

Daar hebben we wel de Nederlandse overheid voor nodig. Hoe kun je van burgers verwachten om zelf klimaatvriendelijker te leven terwijl de Nederlandse overheid nog steeds klimaatvervuiling toestaat? Terwijl grote energieverslindende bedrijven als TATA Steel hun gang mogen gaan, terwijl Schiphol niet eens hoeft te krimpen, terwijl we een racecircuit naast een kwetsbaar natuurgebied toestaan, terwijl de regio Haarlem de grootste filedruk van Nederland heeft, terwijl we het groen in onze regio onvoldoende laten groeien. 

De overheid kan de klimaatcrisis aanpakken. Door middels regelgeving de klimaatvervuiling tegen te gaan en klimaatvriendelijke oplossingen te stimuleren. Dat is de rol van de overheid. Wij verwachten een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid voor iedereen. 

In de Haarlemmerhout zal van 14:00 tot 15:00 gedemonstreerd worden, met veel interessante sprekers uit Haarlem en omstreken. Hier worden veel belangrijk onderwerpen besproken, zoals lokale natuur, klimaat wereldwijd en nog veel meer. De demonstratie zal ook via livestream te volgen zijn, de link zal gedeeld worden via: Instagram en Facebook. Na het live-programma gaan we nóg dieper in op het klimaat tijdens een livestream vanuit de Pletterij. Daarbij krijgen sprekers meer tijd om te vertellen over hun visie op klimaat. 

Natuurlijk volgen wij tijdens de acties nauwkeurig de regels. Op het veld zullen stippen staan op 1,5 meter afstanden hebben we geweldige vrijwilligers die het houden van afstand en het dragen van mondkapjes zullen handhaven. Zo zorgen we voor een veilige manier om in een groep onze stem te laten horen. Vertel ook aan vrienden, familieleden of wildvreemden om ook te komen; hoe meer zielen, hoe meer vreugd. We willen wel heel graag dat je je aanmeldt via de landelijke website, we hebben ruimte voor maximaal 1.000 mensen. 

“Maar hoe kan ik dan alarm slaan?”, vraag je je misschien af. Dat mag je helemaal zelf invullen! Hoe origineler hoe beter. Heb je nog geen idee? Denk dan bijvoorbeeld aan fietsbellen, toeters en pannendeksels. Misschien heb je zelfs wel een instrument, zoals een saxofoon, klarinet of trompet. Er zijn ontzettend veel manieren mogelijk. Ook claxonneren vanuit je auto. Dat jij geen Tesla kunt betalen, wil niet zeggen dat je vindt dat de overheid grote bedrijven niet aan het klimaatakkoord hoeft te houden. 

Dus: Doe mee, en als je het ongemakkelijk vind om op je eentje lawaai te maken, vraag dan aan je buren, kennissen en vrienden om ook mee te doen. Hoe meer zielen, hoe sterker we ons voelen, hoe luider het alarm klinkt. Sla dus pannendeksels op  elkaar, of leef je uit op trommels… Als het maar veel geluid maakt. We moeten namelijk héél Nederland laten horen dat het tijd is voor verandering. Je mag natuurlijk ook je muziekinstallatie op je balkon zetten, of misschien vind je het wel leuk om zelf iets te zingen. We zijn ontzettend benieuwd naar jullie manieren om van jezelf te laten horen, dus leef je uit!

Wil je meehelpen als vrijwilliger, of wil je met een organisatie aansluiten? Geef je dan op via de site. Het huidige klimaatbeleid moet en het kán anders. De klimaatcrisis wacht niet. Daarom gaan we ook in jouw regio 14 maart de straat op. Samen maken we het Klimaatalarm groot!

Instagram: klimaatalarm_haarlem

E-mail: klimaatmars.haarlem@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/klimaatmars.haarlem/

 

De organisaties van de Haarlemse klimaatcoalitie:

 1.     Rust bij de Kust
 2.     Extinction Rebellion Haarlem
 3.     Milieudefensie Haarlem
 4.     Fridays For Future Haarlem
 5.     Parents For Future Haarlem
 6.     KNNV afdeling Haarlem 
 7.     Grootouders voor het Klimaat Haarlem
 8.     Haarlemse Bomenwachters
 9.     Haarlemse Bomenridders
 10. Raad van Kerken in Haarlem
 11. Lokaal FNV Haarlem
 12. Kweekcafe
 13. Stichting Stadsgarage
 14. Oesterzwammerij
 15. REACT BV
 16. Animal Earth en Veggie Squad
 17. Mama Gaia
 18. MauritsGroen*MGMC
 19. Stichting MooiZooi
 20. Stichting PermacultuurCentrum Haarlem
 21. Oceans Haarlem
 22. Mica coffee Bar
 23. Frisse Wind
 24. De Plukweide
 25. Belle Elaine
 26. Spaarne 66
 27. New Vegas
 28. Wij Telen Groente 
 29. Haarlem Food Future

30.  Tuinderij de Ark

Delen met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Leuk dat je meedoet! 

Meld je aan via onderstaande knop, zo blijf je op de hoogte van eventuele wijzigingen. 

Vergeet niet een mondkapje te dragen en 1,5 m afstand van elkaar te houden. Maak een mooi bord met jouw eigen boodschap en neem iets mee om gezamelijk alarm te slaan om 15:00 uur! Een fluit, een toeter, een bel, een ratel, een kookwekker, een fietsbel. Wie luidt op 14 maart de meest originele noodklok? Samen maken we het Klimaatalarm zo groot dat de politiek ons niet kan negeren.  

Ook als je vanuit huis het Klimaatalarm slaat, meld je aan via onderstaande knop. Zo kunnen we laten zien hoeveel mensen door heel Nederland hun stem laten horen voor een eerlijk klimaatbeleid. 

Tot de 14e!

Aantal aanmeldingen:


IK DOE MEE:

Ik sla het klimaatalarm in:
Vul je gegevens in om je aan te melden voor het klimaatalarm:
Lees onze privacyverklaring om te zien hoe we je gegevens verwerken.
Om in tijden van corona veilig te kunnen demonstreren organiseren we op 14 maart ”het Klimaatalarm” verspreid over tientallen locaties door heel Nederland én online. Zodat we veilig op afstand maar toch samen één geluid kunnen laten horen. We houden ons te alle tijden aan de corona-maatregelen en zijn in goed overleg met gemeenten. Veiligheid staat voorop.
This is default text for notification bar