Klimaatalarm in Dordrecht

Op 14 maart organiseren wij door heel Nederland lokale evenementen in het teken van het Klimaatalarm. Zo kunnen wij – op afstand – massaal van ons laten horen. De verkiezingen komen eraan en wij eisen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid voor iedereen.  Dat komt er niet zomaar. Jouw stem is van levensbelang!

De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en watertekorten? Of kiezen we voor vruchtbare grond, schone lucht en voldoende water? De keuzes die wij maken hebben wereldwijde gevolgen. Mensen met de minste invloed op klimaatontwrichting worden het hardst getroffen.

Het moet en het kán anders! Maar een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar. Keer op keer kiest de overheid voor vervuilende bedrijven in plaats van groene alternatieven. Daarom komt ook de Dordtse Klimaatcoalitie op 14 maart in actie. Samen met alle Dordtenaren staan we om 14u in het Weizigtpark.

Drie dagen voor de parlementaire verkiezingen gaan we als onderdeel van de Klimaatmars 2021 door heel Nederland de straat op. Natuurlijk doen we dat veilig en houden we ons aan alle coronamaatregelen. Samen laten we onze stem horen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid, met gezond eten, duurzaam vervoer, groene banen en een goede woningen voor iedereen. In Nederland en daarbuiten.

Wij eisen dat de overheid het roer omgooit en bedrijven dwingt om te verduurzamen. Alleen zo houden we onze aarde leefbaar. We roepen alle Dordtenaren op om mee te doen. De klimaatcrisis wacht niet. App of bel je vrienden, meld je aan als vrijwilliger of geef je organisatie op als partner. Samen maken we de Klimaatmars ook in Dordrecht groot! Dus wil jij ons helpen het klimaatalarm groot te maken? Door bijvoorbeeld te flyeren, op 14 maart het team te ondersteunen of met pers contact te houden? Mail dan ook meteen naar heleneversteeg@ziggo.nl!

Delen met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Leuk dat je meedoet! Vergeet niet om je aan te melden via onderstaand formulier, zo blijf je op de hoogte van eventuele wijzigingen. Meld je ook aan als je vanuit huis het Klimaatalarm slaat. Zo kunnen we laten zien hoeveel mensen door heel Nederland zich inzetten voor een eerlijk klimaatbeleid. Tot de 14e!

IK DOE MEE:

Ik sla het klimaatalarm in:
Vul je gegevens in om je aan te melden voor het klimaatalarm:
Lees onze privacyverklaring om te zien hoe we je gegevens verwerken.
Om in tijden van corona veilig te kunnen demonstreren organiseren we op 14 maart ”het Klimaatalarm” verspreid over tientallen locaties door heel Nederland én online. Zodat we veilig op afstand maar toch samen één geluid kunnen laten horen. We houden ons te alle tijden aan de corona-maatregelen en zijn in goed overleg met gemeenten. Veiligheid staat voorop.
This is default text for notification bar