Klimaatalarm in Apeldoorn

Ook in de regio Apeldoorn slaan we Klimaatalarm op 14 maart! We zijn heel bezorgd omdat het steeds lastiger wordt om de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs nog te halen. Dat komt door het eindeloze getreuzel van de politiek die geen radicale keuzes durft te maken. Intussen warmt de planeet steeds verder op, gooit de overheid natuurgebieden te grabbel – terwijl we in een ecologische crisis zitten – en wordt de fossiele industrie nog steeds met miljarden per jaar gesteund.

De pandemie maakt het ons onmogelijk om met veel mensen samen te komen. Daarom is het protest opgeknipt: in meer dan 35 steden worden op 14 maart korte manifestaties gehouden, waarbij we ons aan alle geldende RIVM-voorschriften houden. We komen om 14.00 uur bijeen in het Oranjepark. Er zal online een landelijk programma zijn, we hebben sprekers vanuit de muziektent, er zal een minuut stilte zijn, gevolgd door een lawaaiprotest met lepels, pannen en deksels. We eindigen uiterlijk om 15.30 uur. Liever thuisblijven? Dat kan ook, want er is een live-programma dat je via de social media-kanalen kunt volgen.

Drie dagen na het Klimaatalarm worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden – een geweldige kans voor ons allemaal om te stemmen op een partij die de klimaatcrisis de allerhoogste prioriteit geeft. Sla dus samen met ons het Klimaatalarm en meld je aan op www.klimaatmars2021.nl. Via klimaatalarmapeldoorn@gmail.com kun je ook contact zoeken indien je een iets actievere rol wilt spelen bij de voorbereidingen of op de dag zelf van het Klimaatalarm. We kunnen je hulp goed gebruiken!

Delen met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Leuk dat je meedoet! Vergeet niet om je aan te melden via onderstaand formulier, zo blijf je op de hoogte van eventuele wijzigingen. Meld je ook aan als je vanuit huis het Klimaatalarm slaat. Zo kunnen we laten zien hoeveel mensen door heel Nederland zich inzetten voor een eerlijk klimaatbeleid. Tot de 14e!

IK DOE MEE:

Ik sla het klimaatalarm in:
Vul je gegevens in om je aan te melden voor het klimaatalarm:
Lees onze privacyverklaring om te zien hoe we je gegevens verwerken.
Om in tijden van corona veilig te kunnen demonstreren organiseren we op 14 maart ”het Klimaatalarm” verspreid over tientallen locaties door heel Nederland én online. Zodat we veilig op afstand maar toch samen één geluid kunnen laten horen. We houden ons te alle tijden aan de corona-maatregelen en zijn in goed overleg met gemeenten. Veiligheid staat voorop.
This is default text for notification bar