Klimaatalarm in Amersfoort

Ook in Amersfoort wordt er een lokaal Klimaatalarm geslagen. In aansluiting bij meer dan 40 andere Nederlandse steden roept de Klimaatcrisis Coalitie Amersfoort de burgers van de stad en omgeving op om 2 minuten ‘alarm te slaan’ om 15.00 uur. 

Kerken worden opgeroepen om dan hun klok te luiden. Een ondersteunend podiumprogramma met sprekers en artiest/songwriter Roos Blufpand is op het voormalige spoorwegterrein.

‘De verkiezingen komen eraan en wij eisen een eerlijk, daadkrachtig en sociaal klimaatbeleid’, zegt Fieke Westland van Fridays For Future Amersfoort, een van de initiatiefnemers. ‘Dat beleid komt er niet zomaar. Ieders stem is van levensbelang! Ieder die mee wil doen aan het Klimaatalarm roepen we op om 2 minuten alarm te slaan door lawaai te maken vanuit de deuropening of het balkon. Dat mag ook muziek of geluid zijn.’ De Martinuskerk in Hoogland heeft al toegezegd de kerkklokken enkele minuten te luiden om 15.00 uur die middag. Andere kerken zijn benaderd om dat voorbeeld te volgen.

Podiumprogramma en Greta Thunberg
Een ondersteunend podiumprogramma – coronaproof – begint om 14.00 uur met de Utrechtse zangeres Roos Blufpand. Zij wil vanuit liefde leven omdat ze gelooft in een leefbare aarde waar iedereen gehoord wordt. Vertegenwoordigers van vier generaties vertellen waarom zij meedoen met het Klimaatalarm.

Daarna wordt overgeschakeld naar het landelijke programma waarin onder meer activiste Greta Thunberg Nederland toespreekt. Na het alarm-moment om 15:00 uur ronden we de bijeenkomst af met muziek. Een beperkt aantal mensen mag rond het podium bijeenkomen, op het terrein tussen de Verensmederij en Circus Amersfoort, het voormalige spoorwegterrein naast het Soesterkwartier.

Op Facebook van het Klimaatalarm Amersfoort staat binnenkort het volledige programma: https://m.facebook.com/Klimaatalarm-Amersfoort-2021-101395615306066/

De Klimaatcrisis Coalitie Amersfoort is een initiatief vanuit Milieudefensie Amersfoort, Extinction Rebellion, Grootouders voor het Klimaat en Fridays for Futures.

Het Klimaatalarm Amersfoort 2021 wordt breed gesteund, onder meer door de volgende Amersfoortse netwerken en afdelingen: DWARS, Volt, de Amersfoortse Groene Kerken, Vluchtelingenwerk, Partij voor de Dieren, Bij1 Amersfoort, A Rocha Amersfoort en Amnesty International Amersfoort.

Delen met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Leuk dat je meedoet! 

Meld je aan via onderstaande knop, zo blijf je op de hoogte van eventuele wijzigingen. 

Vergeet niet een mondkapje te dragen en 1,5 m afstand van elkaar te houden. Maak een mooi bord met jouw eigen boodschap en neem iets mee om gezamelijk alarm te slaan om 15:00 uur! Een fluit, een toeter, een bel, een ratel, een kookwekker, een fietsbel. Wie luidt op 14 maart de meest originele noodklok? Samen maken we het Klimaatalarm zo groot dat de politiek ons niet kan negeren.  

Ook als je vanuit huis het Klimaatalarm slaat, meld je aan via onderstaande knop. Zo kunnen we laten zien hoeveel mensen door heel Nederland hun stem laten horen voor een eerlijk klimaatbeleid. 

Tot de 14e!

TOTAAL AANTAL AANMELDINGEN:


IK DOE MEE:

Ik sla het klimaatalarm in:
Vul je gegevens in om je aan te melden voor het klimaatalarm:
Lees onze privacyverklaring om te zien hoe we je gegevens verwerken.
Om in tijden van corona veilig te kunnen demonstreren organiseren we op 14 maart ”het Klimaatalarm” verspreid over tientallen locaties door heel Nederland én online. Zodat we veilig op afstand maar toch samen één geluid kunnen laten horen. We houden ons te alle tijden aan de corona-maatregelen en zijn in goed overleg met gemeenten. Veiligheid staat voorop.
This is default text for notification bar