Klimaatalarm in Alkmaar

Op 14 maart organiseren Stichting Red de Hout, Extinction Rebellion Alkmaar, FNV Alkmaar en het Alkmaars Straatorkest het klimaatalarm in Alkmaar! 

Sta op voor het klimaat en eis een eerlijk klimaatbeleid voor iedereen! 

Wat kun je verwachten?

  •     Locatie: Alkmaarderhout, Cultuurpark, op het grasveld bij de muzieknis. 
  •     De aanvang is om 14 uur.
  •     Om 15 uur slaan we in meer dan 40 steden tegelijk alarm voor het klimaat. Neem dus al je potten en pannen, toeters en (fiets)bellen, trompet, trommel, fluitje of ander instrument mee. 
  •     Neem een mondkapje mee, en evt. ook een klapstoeltje om het jezelf comfortabel te maken! 
  •     Alkmaars oud-stadsdichteres Margreet Schouwenaar zal een eigen klimaatgedicht voorlezen.
  •     De demonstratie is geschikt voor jong en oud!

Aan de details van het programma wordt gewerkt. Voor de laatste info en updates kan je kijken op https://www.facebook.com/events/190046919582152


COVID-19 en veilig demonstreren

De wereldwijde COVID-19 pandemie en de klimaatcrisis zijn gevolgen van dezelfde menselijke praktijken. Op 14 maart voeren we op een veilige manier actie voor een beleid dat de oorzaken van beide problemen aanpakt. We demonstreren staande, met mondkapjes en op anderhalve meter afstand. De demonstratie is aangemeld en wij blijven in nauw contact met de gemeente over de stand van de maatregelen.

Voor het programma houden we het volgende document up to date: https://docs.google.com/document/d/11Nb36eDqG_DmQiv9YUb2JXTkbrP9-_1DDkonLOmKU7w/edit?usp=sharing  

 Steun je dit initiatief? Doe mee op je eigen manier!

 Kom naar de demonstratie, of doe online vanuit huis mee. 

 Gezien de huidige maatregelen begrijpen we dat niet iedereen fysiek mee kan of wil doen. Om een goed beeld te hebben van het aantal deelnemers en van de draagkracht van deze actie vragen wij iedereen dringend zich aan te melden op de website van het Klimaatalarm, https://klimaatmars2021.nl

 Iedere aanmelding vergroot de draagkracht van deze actie!

 Klik hier om je aan te melden als fysieke of online deelnemer via de landelijke website. Je kan ook aangeven of je als vrijwilliger wilt helpen op 14 maart. Wij nemen dan t.z.t. contact met je op. Wil je meehelpen met de organisatie van de demonstratie in Alkmaar, mail ons dan op xralkmaar@protonmail.com en we vinden een rol of taak die bij je past!

Delen met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Leuk dat je meedoet! 

Meld je aan via onderstaande knop, zo blijf je op de hoogte van eventuele wijzigingen. 

Vergeet niet een mondkapje te dragen en 1,5 m afstand van elkaar te houden. Maak een mooi bord met jouw eigen boodschap en neem iets mee om gezamelijk alarm te slaan om 15:00 uur! Een fluit, een toeter, een bel, een ratel, een kookwekker, een fietsbel. Wie luidt op 14 maart de meest originele noodklok? Samen maken we het Klimaatalarm zo groot dat de politiek ons niet kan negeren.  

Ook als je vanuit huis het Klimaatalarm slaat, meld je aan via onderstaande knop. Zo kunnen we laten zien hoeveel mensen door heel Nederland hun stem laten horen voor een eerlijk klimaatbeleid. 

Tot de 14e!

TOTAAL AANTAL AANMELDINGEN:


IK DOE MEE:

Ik sla het klimaatalarm in:
Vul je gegevens in om je aan te melden voor het klimaatalarm:
Lees onze privacyverklaring om te zien hoe we je gegevens verwerken.