Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afgelopen jaar zijn mensen in het hele land in actie gekomen voor klimaatrechtvaardigheid. Eerst door in maart het Klimaatalarm te organiseren in 44 steden; en daarna door te mobiliseren voor de grootste Klimaatmars ooit op 6 november.

Nu kijken we vooruit en bereiden we de plannen voor 2022 voor. Er staat al een hoop op de kalender – hierover lees je meer in deze blog.

Wil je op de hoogte blijven van onze plannen en informatie ontvangen over manieren waarop jij kunt bijdragen en/of meedoen? Meld je aan voor de nieuwsbrief via het formulier.

Word actief in je buurt

In 2022 gaat de Klimaatcrisis Coalitie verder met het opbouwen van de grassroots klimaatbeweging. We zullen toewerken naar een lokale actiedag op 12 maart om de aankomende gemeenteraadsverkiezingen te beïnvloeden. Daarnaast zullen we voorbereidingen treffen voor het volgende klimaatprotest in mei of juni, waarbij we weer massaal de straat op gaan. Meer hierover vind je in deze blog.

Wil je ook in actie komen? Op het kaartje vind je de lokale coalities waarbij je je kunt aansluiten. Wanneer je op een pinnetje klikt, komen de contactgegevens tevoorschijn.

Als er nog geen actiegroep bij jou in de buurt is, neem dan contact op met lokaal@klimaatmars2021.nl. We kunnen je de handvatten geven om ook in jouw woonplaats bij te dragen aan een krachtige klimaatbeweging.

Doneer

Geld is nodig om de demonstratie groots te maken en tegelijkertijd te zorgen voor een prettige beleving voor iedereen. Daarom hebben we een crowdfunding opgezet. Iedere bijdrage, groot of klein, is onmisbaar.

Ga zelf aan de slag

Als Klimaatcrisis Coalitie hebben we veel aangesloten organisaties, die ons heel dierbaar zijn. Ben jij sterk in communicatie en heb je geen telefoonangst? Help ons om deze relaties te onderhouden! Meld je via het formulier aan en kies voor vrijwilliger > aanloop > anders.

Jij bent de regelaar van de regio. Als intermediair tussen de Klimaatcrisis Coalitie en lokale initiatieven in jouw regio vervul jij een essentiële rol. Heb je interesse? Meld je aan via het formulier en kies vrijwilliger > aanloop naar 6 november > mobilisatie.

Ben je scholier, MBO’er, student of gewoon jongere, en heb je ook het brandende gevoel dat mede-jongeren een belangrijk onderdeel moeten zijn van dit protest? Doe dan mee met het mobiliseren van het grootste jongerenblok ooit op de Klimaatmars! Meld je aan via het formulier en kies vrijwilliger > aanloop naar 6 november > organisatie jongeren.

Ben je fotograaf, filmmaker, content maker, enthousiaste photoshopper, social media held of word jij juist heel gelukkig van de back-end van een website? Vul het aanmeldformulier in en kies aanloop naar 6 november > communicatie.

Als medium om met elkaar in contact te blijven gebruiken we Discord. Maar zonder moderator is dat nogal een doolhof. Ben jij ons leidende licht in deze online tunnel? Vul het formulier in en kies aanloop naar 6 november > technische ondersteuning.

Ben je nog niet uitgekeken op Zoom en wil je je technische skills inzetten om grote online bijeenkomsten smooth te laten verlopen? Vul het formulier in en kies aanloop naar 6 november > technische ondersteuning.