Meld je aan voor de nieuwsbrief

Na het Klimaatalarm gaan we verder! Met landelijke demo’s, online inspiratie-avonden en grote acties. Doe je ook weer mee?

De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en watertekorten, in binnen- en buitenland? Of kiezen we nu voor vruchtbare grond, schone lucht en voldoende drinkwater?

De overheid geeft miljarden euro’s aan grote vervuilende bedrijven in de vorm van subsidies, leningen en belastingvoordelen. Dit gaat ten koste van gezinnen en kleine ondernemers. De overheid kan ons belastinggeld maar 1 keer uitgeven. Laten we de miljardensteun die nu is vrijgemaakt gebruiken om Nederland eerlijker en groener te maken. Nu maakt ons belastinggeld de klimaatcrisis erger. Dat moet anders.

Wij eisen dat de overheid het roer omgooit en bedrijven dwingt zelf te betalen voor de klimaatschade die ze aanrichten, in binnen- en buitenland. De overheid moet erop toezien dat bedrijven hun verantwoordelijk nemen om te verduurzamen. Op eigen kosten. Wij kiezen mensen boven vervuilende bedrijven.

Wij eisen echte oplossingen en eerlijk herstel. Voor gezinnen, boeren, kleine ondernemers. Voor jongeren, voor ouderen, voor jou.

Op 14 maart, vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen, lieten wij door heel Nederland van ons horen. We sloegen in 44 steden, dorpen en plaatsen het Klimaatalarm!

Na de verkiezingen gaan we door! Want welk kabinet er ook komt, ze zullen hard aan de bak moeten om de klimaatcrisis te stoppen.

Daarom zetten we ons samen in voor een eerlijk en ambitieus klimaatbeleid. We vinden dat de sterkste schouders ook de zwaarste lasten moeten dragen.

Jouw stem, onze stem, is nodig om druk te blijven zetten op de politiek in Den Haag. Zij hebben de touwtjes in handen om hét verschil te kunnen maken. Een nieuwe regering is een kans op een nieuwe koers. Nederland kan weer een voorloper worden én een onderdeel worden van de wereldwijde oplossing.

De Klimaatcrisis Coalitie wil daarom mensen bij elkaar brengen die zich ook zorgen maken om het klimaat. Die zich willen inzetten voor een eerlijk en ambitieus klimaatbeleid. Samen met jou willen we verder bouwen aan een beweging van mensen die opkomen voor het klimaat; de klimaatbeweging.

Door jouw deelname aan het Klimaatalarm ben je onderdeel geworden van de klimaatbeweging. Wees welkom en help de beweging  verder opbouwen – we hebben namelijk een wereld te winnen!

De Klimaatcrisis Coalitie heeft als doel de Nederlandse klimaatbeweging te ondersteunen en te helpen om heel veel mensen mee te laten doen bij grote gezamenlijke acties. We zullen de verbinding zijn tussen lokale en landelijke organisaties.

Doe mee met vervolgacties! Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte. 

Doneer! Want een sterke beweging opbouwen kost geld.

Blijf betrokken bij jouw lokale groep. Wat we nu hebben opgebouwd, mogen we niet loslaten. Ontmoet elkaar in de virtuele gemeenschap op Discord. Het is belangrijk dat we onze krachten bundelen, want dan kunnen we beleidsmakers beïnvloeden.

Scherp je kennis aan. Er is een sterk verhaal en een sterke strategie nodig om impact te maken. We kunnen veel van elkaar leren.

Sluit je aan bij een organisatie die strijdt voor het klimaat. Het Klimaatalarm is mogelijk gemaakt door tientallen organisaties. Als we die kunnen versterken, wordt de klimaatbeweging ook sterker. Ben je nog niet actief? Kijk dan naar welke organisatie het best bij je past, en sluit je aan of word donateur.

Nodig nog
meer mensen uit

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

DE KLIMAATCRISIS WACHT NIET

LOKALE KLIMAATCOALITIES

Klik hier voor een overzicht van alle lokale coalities.

Lokale coalities

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Milieudefensie
FNV-LOGO_CORPORATE_RGB
Image 2
DeGoedeZaak
Extinction rebellion
Code Rood identity text
Fridaysforfuture-Nederland-cirkel (1)
logo fossielvrij nl-01
OX_ONV_VL_C_4CP-01
logo grootoudersvoorhetklimaat (2) (1)

Deel op instagram

Download de afbeelding en deel hem op instagram